:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Februar 22, 2024   20:10

0

47

Zapaženo učešće specijalnih vojnih i policijskih jedinica Srbije na međunarodnom takmičenju u Kuvajtu

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije imali su zapaženo učešće na međunarodnom takmičenju specijalnih vojnih i policijskih jedinica koje je od 18. do 22. februara održano u Kuvajtu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Kako se navodi, na takmičenju su učestvovali policijski antiteroristički timovi i taktičke jedinice za spasavanje talaca, te vojni timovi za specijalne operacije.

Tokom pet takmičarskih dana, ekipe su se nadmetale u sedam događaja prilagođenih realnim situacijama u kojima se mogu naći pripadnici specijalnih jedinica u protivterorističkim operacijama, demonstrirajući pritom izuzetnu psihofizičku izdržljivost, timski rad i vrhunsku taktičku i vatrenu osposobljenost takmičara.

Bilo je ovo prvo učešće pripadnika Vojske Srbije na prestižnom takmičenju čiji je organizator kuvajtska policija. Osim sportskog nadmetanja i demonstracije osposobljenosti, takmičenje se organizuje i sa ciljem uspostavljanja i unapređenja saradnje elitnih policijskih i vojnih jedinica i razmene ideja i iskustava u borbi protiv terorizma i rešavanju talačkih situacija, navodi se u saopštenju.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva