:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus/Kosovska policija

clock

Januar 21, 2020   19:32

0

175

Zaplenjena oprema za falsifikovanje novca, uhapšena tri lica

U okviru akcije Regionalne istražne jedinice i jedinica za istragu privrednog kriminala Prizrena, Gnjilana i Đakovice, uhapšena su tri kosovska Albanca osumnjičena za falsifikovanje novca, neovlašćeno posedovanje oružja i otmicu, saopšteno je iz Kosovske policije.

Kosovska policija, odnosno Jedinica za istragu privrednog kriminala i korupcije u Prizrenu, na zahtev Regionalne istražne jedinice Prizren, angažovana je juče u istrazi slučaja koji se odnosi na krivično delo „falsifikovanje novca“, za koje su regionalni istražitelji pribavili relevantne informacije tokom pretresa u selu Hoča, navodi se u saopštenju.

U okviru sprovođenja istražnih radnji, saslušana su tri osumnjičena lica, a po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak, uz pomoć Regionalnih jedinica za istragu privrednog kriminala i korupcije Gnjilane i Đakovica, izvršen je pretres tri kuće, dve u Gnjilanu i jedne u Đakovici.

Među zaplenjenom robom je 7 paketa papira za štampanje A-4 za novčanice od 50 USD, mašina za sečenje i bojenje novčanica, skener/ fotokopir aparat, sušilica, kesica marihuane, pištolj, meci, jedno vozilo itd.

Takođe, pronađena su 20422 lista, od kojih bi moglo da se proizvede 4.084.400 (lažnih) dolara.

Po nalogu tužioca, uhapšenima je određeno 48-časovno policijsko zadržavanje.

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMkosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva