:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 16, 2022   10:36

0

182

Zaporožac: Škole su sledile uputstva, obavestile policiju i evakuisale prisutne đake i osoblje

Povodom dojava o postavljenim bombama u osnovnim školama u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, obratio se i načelnik Školske uprave za KiM, Ivan Zaporožac.

 

"U ranim jutarnjim časovima na meilove osnovnih škola pristigao je meil preteće sadržine. U meilu piše da je u školi postavljena eksplozivna naprava. Škole su odreagovale po uputstvu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pozvana je policija, osoblje je evakuisano, a đaci uglavnom nisu ušli u škole. U onim školama u kojima je bilo đaka, odmah su evakuisani.  Sada se radi na tome da škole budu pregledane, da se vidi da li je bezbedno da u školama borave deca. Ukoliko je bezbedno, već popodnevna smena će početi sa radom, dok je prepodnevna smena na onlajn nastavi", istakao je Zaporožac. 

On je naveo da su dojave počele da pristižu i u neke srednje škole.

"Po informacijama koje dobijam i neke srednje škole su počele da dobijaju meilove slične sadržine, tako da, čim škola dobije meil radi se po proceduri, po uputstvu, škola obavesti policiju, evakuišu se đaci i osoblje škole. Nakon što policija utvrdi da li su dojave lažne ili nisu i proveri bezbednost u školama, đaci se vraćaju u svoje klupe", kaže Zaporožac.

Izvor: TV Most

Ivan Zaporožacdojave o bombamaKiMškole
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva