:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 27, 2024   11:45

0

168

Zaposleni u KBC-u ispred PŠ: Mi spasavamo živote, nemojte da nam ih oduzimate!

Oko 200 lekara, medicinskog osoblja i ostalih zaposlenih radnika u KBC-u u  Kosovskoj Miterovici okupilo se ispred  ekspoziture Banke Poštanska štedionica, čekajući  na svoja mukotrpno zarađena primanja.

Lekari, koji se bespoštedno bore za živote ljudi bez obzira na naciju, jer se ovde leče svi stanovnici Kosova, ulažući maksimalne napore da, u često nemogućim uslovima koji su nezamislivi u modernoj civilizaciji, izbore bitku sa bolešću, sada biju bitku za svoju i prostu egzistenciju svojijh porodica.

,,Muku mučimo sa nabavkom vakcina, lekova, medicinskog materijala, koje nam država Srbija obezbeđuje i iznalazi različite načine da nam omogući normalan rad i pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu i uspevamo u tome...sada smo u situaciji da nam je ugrožena prosta egzistencija, jer smo zbog nakaradne odluke Prištine da zabrani promet dinarima onemogućeni da svojim porodicama priuštimo i obezbedimo osnovne potrepštine", kazu lekari.

Oni dodaju da su položili Hipokratovu zakletvu, kojom su se obavezali da brinu o zdravlju i životima svih ljudi, ali da je sada na Evropi i zapadnim moćnicima da i lekarima obezbede dostojan život, onakav kakav živi ostatak sveta. 

Zaposleni u KBC-u, medicinsko i pomoćno osoblje, ističu da čine sve kako bi pošteno zaradili svoje plate, čiju isplatu Priština onemogućava.

,,Tražimo od Prištine da povuče neregularnu i neustavnu odluku, a od međunarodne zajednice da ne osuđuje samo verbalno, već da preduzme konkretne korake kako bi omogućila Srbima da ostvare osnovno ljudsko parvo - na život", poručuju iz Kosovske Mitrovice.

Podsećamo, duže od nedelju dana na bankomatima banke Poštanska štedionica na severu Kosova stoji obaveštenje da nisu u funkciji, a ispred filijala Banke Poštanska štedionica, koja je jedina u mogućnosti da izvrši isplatu u dinarima, stvaraju se nepregledni redovi, onih koji drugih primanja, sem dinarskih nemaju.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva