:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2015   12:05

0

113

Zastavu neću gaziti, ako su uslovi nemogući-izbori

"Ja nemam pravo da menjam pravac Republike Srbije i neću to da radim. Ako budem video da se postavljaju nemogući uslovi, koje Srbija ne može da ispuni jer bi time morala da zgazi svoju zastavu, u tome neću da učestvujem i onda je vreme za izbore", rekao je Vučić i dodao: "Onda je vreme za neke druge ljude, da pobede sa drugim platformama, ja svoju da menjam ne mogu, to bi govorilo o mojoj lošoj proceni i to je mislim pošteno".

Vučić je naglasio da je podršku naroda dobio na politici evropskih integracija, da je Srbija marljivo i vredno radila, da očekuje zbog toga otvaranje pregovaračkih poglavlja do kraja godine, i naglasio da on tu svoju politiku neće menjati.

On je povodom platforme u 36 tačaka za pregovaračko poglavlje 35 koje se bavi pitanjem Kosova i Metohije i u kojoj se nalaze uslovi koje Srbija ne može da ispuni, rekao da će o tome razgovarati sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, Nemačkom i SAD, zemljama koje su, kako je rekao, uticale na različite načine i i dalje utiču na to kako će ta platforma izgledati.

"Što se tiče platforme moraćete da pitate stručnjake iz EU, oni se sada pitaju kako smo došli do platforme, koja članica nam je dostavila, ali to je njihovo unutrašnje pitanje, od nas to svakako neće saznati jer dostavili su nam je prijatelji pa smo imali priliku da vidimo koliko je to loš papir", rekao je Vučić novinarima u Jagodini.

Upitan da li je u svojoj ranijoj izjavi povodom platforme zapravo najavio održavanje referenduma, on je rekao da se nikada nije krio iza referenduma, iako nekada i to mora da se uradi, ali da ukoliko uslovi budu nemogući, nije vreme za referendum već izbore.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u da će sutra verovatno ići u Brisel na razgovore o nastavku dijaloga sa Prištinom, ali da konačna odluka o tome još nije doneta.

"Još nismo doneli konačnu odluku, konsultujem se sa državnim rukovodstvom, ali verovatno ćemo ići", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da je njegov stav da se ide u Brisel kako se ne bi ostavio prostor tumačenjima da Srbija nije spremna za razgovor.

Prema njegovim rečima, platforma u 36 tačaka za pregovaračko Poglavlje 35, koje se tiče pitanja Kosova i Metohije, sutra nije tema, već nastavak razgovora sa kosovsko-metohijskim Albancima.

"To nije direktno vezano za platformu", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva