:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2023   14:16

0

133

Završen sastanak sa evropskim poslanicima u Skupštini Srbije

Sastanak poslanika Skupštine Srbije sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika i posrednikom Evropskog parlamenta za dijalog sa Narodnom skupštinom Matježom Nemecom je završen.

Član Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbije Matjaž Nemec i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik sastali su se sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem, saopštio je danas Nemec na Tviteru.

"Poverenje među nama je veliko, kao što su veliki izazovi Srbije i EU sa kojima moramo da se suočimo na našem zajedničkom evropskom putu. Ali uvereni smo da ćemo uspešno nastaviti put dijaloga i uzajamnog poštovanja", poručio je Nemec.

Nemec i Bilčik sastaće se kasnije danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Sastanak u parlamentu je održan iza zatvorenih vrata, kojem su pored evropskih poslanika prisustvovali i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač, šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov, njegova zamenica Marina Raguš, poslanik Socijalističke partije Srbije Uglješa Marković, poslanik SDPS Branimir Jovanović, poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović.

Došli su i opozicioni poslanici iz poslaničkih grupa DS Zoran Lutovac i Dragana Rakić, “Ujedinjeni”, Pavle Grbović, šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok, Ne davimo Beograd Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe “Moramo-Zajedno” Nebojša Zelenović i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.

Sa evroparlamentarcima su razgovarali i predstavnici Sprpskog pokreta Dveri, ali ne i predstavnici DSS.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

BilčikNemecSkupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva