:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2020   14:09

0

92

Završen Štab, medicinski deo konkretizuje predlog novih mera

Sedica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa korona virusom, završena je nakon nešto više od sat vremena, a medicinski deo Štaba i dalje zaseda, kako bi preciznije definisali predlog novih mera, koji će zatim dostaviti vladi.

Kako saznaje Танјуг , najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju.

Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, potvrđeno 6.179 novih slučajeva, a preminulo je 65 osoba, dok je hospitalizovano ukupno 7.256 pacijenata, a na respiratorima je njih 252.

Zato se ponovo razmatra da li su i kakve mere potrebne, pre svega, po pitanju dolaska naših građana iz inostranstva povodom predstojećih praznika.

Premijerka Ana Brnabić rekla je u subotu da će početkom nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, a upitana da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja korona virusa pred novogodišnje praznike, rekla je da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

"Naši ljudi će da se vraćaju, pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude potrebno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama", istakla je Brnabić.

Vlada Srbije je nedavno usvojila nove mere, koje su na snazi od utorka, 24. novembra, a medicinski deo Kriznog štaba se, prema rečima epidemiologa Predraga Kona zalaže i da se skrati radno vreme do 17 sati svih objekata koji obavljaju uslužne delatnosti, osim prehrambenih prodavnica.

Izvor: Танјуг

SrbijakoronavirusKrizni štab
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva