:

:

TV Most

clock

Februar 05, 2015   12:05

0

218

Završen 11. festival "7 veličanstvenih"

Mnogobrojnu publiku pozdravili su reditelji ovog filma Klodin Bori i Patris Šanjar, kao i selektor Tue Stin Miler i direktor festivala Zoran Popović.

Na 11. izdanju festivala, koji je počeo 30. januara, učestvovalo je sedam vrhunskih modernih dokumentaraca u produkciji Holandije, Velike Britanije, Španije, Danske, Portugalije, Finske i Francuske.

Autori "Pravila igre" Bori i Šanjar ranije su već bili gosti Beograda sa filmom "Došljaci", o imigrantima, a u novom ostvarenju pratili su ljude koji traže posao.

U fokusu je grupa mladih koji nemaju radnu dozvolu i dolaze u konsultantsku agenciju za zapošljavanje na severu Francuske. Kroz niz živih epizoda vide se njihove frustracije, neuspesi i uspesi tokom više meseci koliko traje obučavanje da predstave komercijalnu verziju sebe. Film otkriva apsurdnost tih novih pravila igre.

Prethodnih dana u Sava centru prikazani su "Novi Rejks muzej - film" rediteljke Uke Hogendejk, "Virunga" Orlanda fon Ajnzidla, "Mesi" Aleksa de la Iglesije, "Demokrate" Kamile Nilson, "Iznenada moje su misli stale" Žorža Pelikanua i "Severno od raja" rediteljke Virpi Sutari.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva