:

:

TV Most

clock

Novembar 27, 2019   19:51

0

169

Završena rasprava o amandmanima na predloženi budžet

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o amandmanima na Predlog zakona o budžetu za 2020. godinu. Sutra počinje nova sednica na kojoj je 16 tačaka dnevnog reda.

U raspravi o budžetu za narednu godinu, poslanici opozicije pitaju za detalje o izgradnji puta Novi Sad-Ruma. Tvrde da za taj projekat nije namenjeno dovoljno sredstava u budžetu.

"Sad je odjedanput iskrslo da je prioritet Ruma Loznica- Šabac. To što vi govorite to su samo namere. Mi nemamo nikakve spojeve između, recimo, Kikinde i Sombora ili, ne znam između Zrenjanina i Sombora", rekla je Nada Lazić iz poslaničke grupe LSV, LDP, SDA Sandžaka.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da pre zore ne može da svane, ali sad je svanulo za ovaj autoput.

"A pitajte i one pre 20 godina zašto ga nisu projektovali. U najavi je projetkovanje auto-puta, odnosno brzih saobraćajnica koje će ići Sombor-Vrbas-Kikinda, da se i taj deo uveže", rekao je Nedimović.

Vladimir Đurić iz Stranke moderne Srbije naveo je da ono što je budžetom predviđeno da se za izgradnju te deonice potroši, vidi se na rashodima budžeta i to je samo 200 miliona dinara u 2020 godini.

"Mi stvari završavamo. Projektna dokumentacija je ovde gotova, ostalo je da se završi eksproprijacija", istakao je Nedimović.

Osim o budžetu, poslanici su raspravljali i o naslovnoj strani nedeljnika NIN.

"Dakle, na sutrašnjoj naslovnoj strani NIN-a vam je Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, obilaze fabriku ‘Krušik‘, sad pogledajte , pa mi recite dal‘ je ovo slučajnost, snajperska puška. Ja mislim da je ovo crna strela, uperena je direktno u Aleksandra Vučića", istakao je Martinović.

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović rekao je da uredništvo NIN-a treba da objasni ovu naslovu stranu.

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk, kaže da su samo najmračnijim umovima mogle pasti na pamet gadosti koje se pripisuju redakciji NIN zbog naslovne strane novog broja.

Sporna fotografija je, kaže, Танјуговаi već je bila objavljena 27. juna 2017.

Reaguje Танјуг- tvrde fotografija nije njihova.

U pitanju je, kažu, trećina originalne fotografije sa sajma naoružanja 2017-te, a dve trećine je, kažu, isekao NIN, fokusirajući se na uperenu pušku u Aleksandra Vučića. Time je, tvrde, promenjen sadržaj fotografije, kao i njena poruka.

Izvor: RTS

Skupština SrbijebudžetNIN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva