:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Oktobar 29, 2020   13:46

0

148

Završena saobraćajnica u novobrdskom selu Izvor

Završeni su radovi na asfaltiranju puta u novobrdskom selu Izvor u mahali Mirkovci i Gulanci, u dužini od 1.100 metara. Ovo je nastavak radova početih prošle godine, kada je asfaltirano dva kilometra lokalnog puta, tako da je sada čitava trasa kompletirana.

Projekat je vredan je 35 hiljada evra, a radove izvodi kompanija Tali u Gnjilanu, koja je drugi deo puta završila za samo pet dana rada.

Ljudi iz ovog kraja kažu da je ovo poseban dan za njih. Mnogi su celog života maštali da jednog dana imaju savremeni put do kuće, a mnogi to nisu i dočekali.

 “Sada imamo sve preduslove za normalan život, moći ćemo i da kupimo i neki malo bolji i noviji auto, jer ne moramo više da strahujemo zbog udarnih rupa i čestih kvarova  na vozilu”, kaže Perić.

Četvoročlana porodica Vasić iz mahale Mirkovci, posle 20 godina života u raseljeništvu, odlučila je da se vrati u zavičaj.

“Izgradnja puta presudno je uticala da se moja supruga  Blagica, sin, snaja i ja vratimo u zavičaj iz kojeg smo otišli 1999.godine u Gračanicu. Do danas ovde je putna infrastruktura bila veoma loša, naročito tokom zime. Sad, kad imamo uslove za dobar saobraćaj, možemo i da započnemo porodični biznis, kaze Stanislav Vasić.

Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović kaže da je ovaj put bio među opštinskim priritetima, pre svega da bi se olakšao svakodnevni život građanima, a sada će i škola moći da radi u boljim uslovima. 

“Iako se opština Novo Brdo prostire na 204 kvadratnih kilometara mi smo mahom uspeli da sve važne saobraćajnice asfaltiramo. Ostale su nam još neke deonice za koje se nadam da ćemo uspeti da završimo naredne godine i tako trajno rešiti problem saobraćajne komunikacije u čitavoj opštini”, izjavio je Ivanović.

Novo Brdo je multietnička opština u kojoj pored većinskih Srba žive i Albanci, i Romi.

Izvor: RTV Puls

KiMNovo BrdoIzvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva