Završena talačka kriza u crkvi kod Johanezburga, petoro mrtvih

:

:

TV Most

clock

Jul 11, 2020   16:20

0

29

Završena talačka kriza u crkvi kod Johanezburga, petoro mrtvih

Talačka drama u crkvi u blizini Johanezburga u Južnoafričkoj Republici okončana je posle više sati. U incidentu u crkvi pet osoba je ubijeno a policija je uhapsila 40 osoba.

Prema navodima policije, incident se dogodio u Međunarodnoj crkvi svetog pentekosta. Policija je odgovorila na izveštaje o situaciji sa taocima i pucnjavi u ranim jutarnjim satima u crkvi u Gautengu u blizini Johanezburga.

"Pripadnici policijske službe, praćene pripadnicima Južnoafričkih nacionalnih odbrambenih snaga, reagovale su na izveštaje o pucnjavi i navodnoj situaciji sa taocima u Međunarodnoj crkvi svetog pentekosta," saopštio je portparol policije.

Prema navodima policije grupa naoružanih ljudi je došla do crkve u Modiseu i napala ljude koji su bili unutra, najverovatnije sa namerom da preuzmu prostorije.

Policija istražuje mogućnost da je ovaj napad motivisan svađom između sukobljenih strana u crkvi.

"Četiri osobe pronađene su streljane i spaljene u automobilu, dok je peta žrtva pronađena odvojeno u drugom automobilu. Policija je uhapsila preko 40 osumnjičenih, uključujući šest osoba koje su odvedene u bolnicu", saopšteno je iz policije.

Među uhapšenima su pripadnici južnoafričkih snaga bezbednosti SAPS i SANDF-a zaplenjeno je više od 34 komada oružja - uključujući pet automata, 16 pušaka i 13 pištolja.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva