:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2019   13:38

0

239

Završeni razgovori rektorke sa studentima

Završeni su razgovori rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović i grupe studenata, ali do deblokade zgrade Rektorata nije došlo.

Kako su studenti koji se nalaze u zgradi Rektorata naveli, blokada se nastavlja dok ne budu ispunjeni njihovi uslovi među kojima je i da rektorka uputi putem RTS-a preporuku premijerki Ani Brnabić da smeni ministra finansija Sinišu Malog.

"Iz razloga što je on ministar finansija, mi ovde ne govorimo o konkretnom čoveku, mi govorimo o čoveku na funkciji. On kao ministar finansija određuje budžet za ovu ustanovu i samim tim postoji sukob interesa. Mi tražimo da se ona odrekne tog sukoba interesa onime što će reći", izjavila je predstavnica studenata Mila Jovanović nakon sastanka.

Studenti još navode da su sa rektorkom i njenim saradnicima samo razgovarali, a da pregovori mogu započeti kada budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Najavljuju radikalizaciju blokade ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni u narednih sedam dana. 

Rektorka se nakon sastanka nije obraćala novinarima. 

Rektorka Ivanka Popović, prorektorka Gordana Ilić Popov i student-prorektor Danilo Potparić ušli su jutros u zgradu Rektorata kako bi razgovarali sa studentima.

Izvor: RTS

Univerzitet u BeograduRektoratstudentiblokada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva