:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2023   15:16

0

128

ZBCG: Ukoliko želimo mir na KiM, teror Kurtija mora da stane  

Ukoliko želimo mir na Kosovu i Metohiji, teror Aljbina Kurtija mora da stane, poručeno je danas iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

"On se mora zaustaviti i zbog Srba i zbog Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji. Međunarodna zajednica ne sme više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim koji odbija da se promeni ono što je dogovoreno", saopšteno je iz ZBCG.

"Nas kao političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori najviše zabrinjava činjenica da sve upućuje na to da je najnoviji oružani sukob i likvidacija Srba bila rezultat nečijeg dogovora. Tome svedoči i organizovana akcija dezinformisanja od medija iz Prištine, koji su na sve načine hteli da dešavanja u manastiru Banjska prikažu kao svojevrsnu agresiju Republike Srbije", naveli su iz ZBCG.

Poručili su da koalicija ZBCG, kao autenični politički predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, čvrsto stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji.

"Ovom prilikom izražavamo saučešće porodicama trojici ubijenih Srba, kao i porodici stradalog policajca albanske nacionalnosti, navodi se u saopštenju.

Juče smo bili svedoci jednog od najtežih dana za srpski narod u 21. veku. Kroz samo nekoliko sati, na Kosovu i Metohiji ugašena su četiri života. Četiri porodice su ostale bez očeva, braće, stričeva, ujaka", naveli su.

Ističu da je do poslednjih događaja došlo uprkos upozorenjima u proteklom periodu.

"Kurti je nastavio sa svojim brutalnim terorom nad Srbima na severu Kosova i Metohije, posle bezbroj poziva da se vrati za pregovarački sto i počne sa implementacijom onoga što je definisano Briselskim sporazumom, pre svega stvaranjem Zajednice srpskih opština", poručeno je iz ZBCG.

Izvor: T a n j u g

KiMZa budućnost Crne Gore
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva