:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2020   12:06

0

226

Zbog koronavirusa otkazana nastava u čačanskoj gimnaziji i Ekonomskoj školi i OŠ "Mihailo Petrović Alas" u Beogradu

Nakon što je jutros otkazana nastava u čačanskoj Gimnaziji, i u Ekonomskoj školi u tom gradu obustavljena je nastava zbog sumnje da postoji opasnost širenja korona virusa,
"Zbog novonastale situacije u vezi sa pandemijom korona virusa, po odluci direktora škole, nastava u prepodnevnoj smeni je prekinuta na čevrtom času i neće je biti u poslepodnevnoj smeni", navodi se na sajtu škole.

Direktor škole Vladan Nicović rekao je za Tanjug da su nastavu obustavili jer su se od jutros javljali roditelji čija su deca takođe bila u subotu na proslavi 18. rođendana u Čačku, gde je prisustvovala osoba kod koje je potvrđen korona virus.

"Roditelj je odgovorno obavestio Zavod za javno zdravlje u Čačku o svim prisutnim osobama na rođendanu. Ja sam tada rekao da bi ti učenici, koji su inače od ponedeljka bili u školi, trebalo da se tretiraju kao da su u izolaciji i da ne dolaze na nastavu", rekao je direktor.

On je naveo da su jutros u školu došli svi profesori, ali da od 562 učenika 313 nije došlo i da je zato rešio da senastava ne održi,

Kako kaže, obavešteni su Ministarstvo prosvete i grad Čačak, a učenici će iz medija biti obavešteni da li da u ponedeljak dolaze u školu.

Prema njegovim rečima, nakon što je Gimnazija donela odluku o obustavi nastave, na tu preventivnu meru odlučila se i Ekonomska škola.

Kaže da je o odluci obavestio školsku upravu i da su obaveštenje o obustavi nastave objavili na sajtu, a da će o daljim odlukama škole đaci i roditelji biti blagovremeno obavešteni.

Ranije danas, nastava u čačanskoj Gimanziji je otkazana nakon što je utvrđeno da su neki učenici na proslavi rođendana u subotu bili u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom.

Direktor Gimnazije u Čačku Ivan Ružičić rekao je za Prvu televiziju da je obavešten da je nekoliko učenika u subotu bilo na proslavi rođendana, na kojoj je bila i osoba iz Nemačke, za koju se ispostavilo da je zaražena korona virusom.

Kako navodi agencija RINA, u tehničkoj školi u Čačku za sada nije obustavljena nastava i deca redovno pohađaju časove, ali se situacija prati.

U Medicinskoj školi i sve vežbe i blok nastava za učenike koja je trebalo da bude održana u bolnici, biće održana u školi, a nastava se redovno održava.

U Prehrambeno ugostiteljskoj školi, danas nije prekinuta nastava, a i u toj školi prate se informacije školske uprave, kao i Ministarstva prosvete.

Beograd: Bez nastave u "Alasu" sumnja se da je zakupac zaražen koronom

U Osnovnoj školi "Mihailo Petrović Alas" u Beogradu jutros nema nastave, jer se sumnja da je jedan od zakupaca prostora u školi pozitivan na novi korona virus.

Uprava škole obavestila je sinoć sve roditelje da decu ne šalju jutros na nastavu.

U toku je dezinfekcija prostorija koju rade ekipa Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Ekipa Tanjuga ispred škole zatekla je nekoliko roditelja koji kažu da su obavešteni preko viber grupa da neće biti nastave.

Izvor: Танјуг

koronavirusobrazovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva