:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Jul 09, 2020   15:35

0

136

Zbog nedostatka novca staju radovi na izgradnji Dnevnog centra "Podrži me" u Severnoj Mitrovici

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je danas da će nakon završetka fasade biti prekinuti radovi na izgradnji Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Severnoj Mitrovici, za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju, jer za završetak tog objekta nedostaje još 85.000 evra, prenosi RTRS.

Arlov je u izjavi agenciji Srna istakao da je projekat, ukupne vrednosti oko 280.000 evra, u fazi završetka, ali se mora stati zbog nedostatka sredstava i situacije sa koronavirusom, koja se isprečila u njihovoj nameri da završe objekat do 19. avgusta.

"Ostalo je kompletno unutrašnje uređenje, stolarija, podovi, grejanje, keramika, sanitarije, gletovanje, rigips, lift. Za to čekamo da sakupimo sredstva", naveo je Arlov.

On je dodao da se ovih dana očekuje uplata odobrene donacije od 10.000 КM iz Brčko distrikta, kao i uplate od Vidovdanske aukcije slika iz Istočnog Sarajeva.

Arlov je apelovao da svi humani ljudi, institucije, javna i privatna preduzeća pomognu završetak centra, da bi bio dat na korišćenje deci i mladima sa poteškoćama u razvoju, članovima Udruženja roditelja "Podrži me" iz Severne Mitrovice.

"Hvala svima koji su pomogli do sada. Nadamo se i verujemo da ćemo uspeti do kraja godine da završimo ovaj projekat", poručio je Arlov.

Izvor: Kosovo online/RTRS

KiMArlovDnevni centar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva