:

:

TV Most

Foto: ilustracija

SAD

clock

Decembar 27, 2018   21:31

0

203

Zbog snežne oluje otkazuju se letovi u SAD

Snežna oluja u Sjedinjenim Državama je jutros prouzrokovala otkazivanje i kašnjenje većeg broja letova, prenosi Rojters.

Zbog nevremena koje nalikuje na mećavu u nekim državama se očekuje stvaranje snežnog pokrivača u visini do 25 centimetara, a u drugima jaka kiša, saopštila je Nacionalna meteorološka služba SAD.

Delove srednjeg zapada i jugoistoka SAD već su zahvatili snažna kiša i sneg, a očekuje se da se ovaj talas proširi i na centralni deo države tokom vikenda.

Na srednjem zapadu upozorenje zbog snežne oluje i mogućih snežnih nanosa već je na snazi u delovima Kanzasa, Nebraske, Severne Dakote, Južne Dakote i Minesote, izvestila je NWS, uz upozorenje da se putovanja u ovom periodu ne preporučuju.

Oluja koja je počela kasno u sredu prouzrokovala je više od 2.300 kašnjenja letova i oko 509 otkazivanja u domaćem i međunarodnom saobraćaju, navodi agencija.

Guverner Kanzasa Džef Koler proglasio je vanredno stanje u državi zbog jakog nevremena.

On je u svojoj izjavi izrazio nadu da će se građani ponašati mudro i odgovorno i da će se uzdržati od nepotrebnih putovanja za vreme trajanja ovih nepogoda.

Izvor: Танјуг

SADoluja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva