:

:

TV Most

Foto: Koosvo onlajn

clock

Oktobar 24, 2019   17:47

0

531

Zdravstveni centar u Severnoj Mitrovici dobija vrednu opremu

Ulaganje u opremu i edukaciju kadrova, a sve sa ciljem pružanja što bolje zdravstvene zaštite pacijentima na ovom prostoru, jedan je od glavnih zadataka Zdravstvenog centra u Severnoj Mitrovici, rekao je za Kosovo Onlajn direktor ove ustanove Milan Ivanović.

On je istakao da su značaj zdravstva prepoznali i u kabinetu gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića koji je sa svojim timom obezbedio vrednu opremu za mitrovičku bolnicu.

„U narednih nedelju dana očekujemo montiranje u rentgen kabinetu novog digitalnog rentgena i mamografa, a obezbeđeni su i novi parni sterilizator za sterilizaciju hirurškog materijala i opreme. Tu su i manji EKG aparati, aspiratori zahvaljujući kojima ćemo imati bolje uslove za rad i na odeljenju hirurgije, ali i znatno bolje digitalne snimke na rentgenu“, rekao je Ivanović i naglasio da ovo nije prvi put da Opština Severna Mitrovica na čelu sa gradonačelnikom Rakićem pomaže rad Zdravstvenog centra.

Kako bi što spremnije dočekali dan kada će Zdravstveni centar prerasti u KBC rukovodstvo ove zdravstvene ustanove je preduzelo potrebne radnje i obezbedilo adekvatan prostor, ali su urađeni i odgovarajući projektni i idejni zadaci.

„Sad očekujemo od Kancelarije za javna ulaganja da ubrza postupak izrade potrebne dokumentacije, što predstavlja drugi segment i treći je opremanje ove ustanove u potrebnoj meri sa najpotrebnijim aparatima i opremom. Tu je i što jače povezivanje sa referentnim ustanovama u Srbiji. To su zadaci koji nas čekaju u narednom periodu a to možemo ostvariti samo uz punu pomoć i u saradnji sa našom državom Srbijom i Beogradom“, kaže Ivanović za Kosovo Onlajn. 

Izvor: Kosovo Onlajn

Kosovska MitrovicaZdravstveni centarMilan IvanovićRakićmedicinska oprema
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva