:

:

TV Most

clock

Avgust 19, 2015   12:05

0

159

Zdravstveno stanje Ivanovića i dalje složeno

Direktor zdravstvenog centra dr Milan Ivanović izjavio je da lekari smatraju da je Oliver Ivanović zbog prisustva policije u bolnici i sobi izložen hroničnom stresu i trebalo bi da ima isti tretman kao i ostali bolesnici koji su na lečenju u ovoj ustanovi.

“Konzilijum smatra da bi uspešnom lecenju Olivera Ivanovića jasno doprinelo da ima isti tretman kao ostali pacijenti na internom odeljenju i ako mu se omoguće posete rodbine i to da u sobi u kojoj se leči ne bude pripadnika policije", rekao je Milan Ivanović.

Prema njegovim rečima, Oliver Ivanović je izložen hroničnom stresu, a dve mere koje je predložio lekarski konzilijum imale bi pozitivan efekat na zdravlje.

Oliver Ivanović je nakon osam dana štrajka glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, u subotu prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, a njegov zahtev je da mu se omogući odbrana sa slobode.

U bolnici uzima tečnu hranu i prima terapiju koju su odredili lekari.

Na Internom odeljenju obezbeđuju ga pripadnici Kosovske policije i zatvorski čuvari koji se, kako tvrde članovi lekarskog konzilijuma, mimo svih pravila nalaze u Ivanovićevoj sobi.

Još jedan problem sa kojim se suočava je nemogućnost da ga u bolnici posećuju članovi najuže porodice.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine, pritvor mu ističe 26. avgusta, a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva