:

:

TV Most

Foto: balkaneu

clock

Novembar 15, 2019   10:35

0

168

Zeka: Verovatno će biti novih izbora

Predsednik Evroatlantske partije, Miljaim Zeka, veruje da će na kosovskoj teritoriji vanredni parlamentarni izbori biti ponovljeni.

 

Zeka, bivši poslanik, koji nije uspeo da obezbedi glasove za poslanički mandat na izborima 6. oktobra, skeptičan je u pogledu formiranja nove vlade.

"Sve zamke koje je podmetnulo kosovsko podzemlje i oni u inostrastvu protive se onima koji su pobedili na ovim izborima i verovatno će biti novih izbora", napisao je Zeka na svom fejsbuk nalogu.

Zeka, koji je po profesiji novinar, kaže i da njegovi izvori iz drugoplasiranog Demokratskog saveza Kosova tvrde da u toj stranci Ise Mustafe nema saglasnosti o formiranju nove vlade sa Pokretom Samoopredeljenje.

„Pouzdani izvor iz Predsedništva DSK mi kažu da blok protiv koji se protivi vladi sa DSK sa Samoopredeljenjem sada mnogo jači unutar Predsedništva te stranke. Tome treba dodati i ćutanje predsednika Hašima Tačija", napisao je Zeka.

Vanredni parlamentarni izbori na kosovskoj teritoriji održani su 6. oktobra, a raspisani su nakon što je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj podneo ostavku na premijersku funkciju zbog odazivanja na saslušanje u Specijalnog tužilaštvu za ratne zločine koje su tokom poslednjih sukoba počinili pripadnici tzv. OVK.

Izvor: T a n j u g

Miljaim ZekaKosovoizboriDSKSamoopredeljenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva