:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2020   10:53

0

113

Žele da hapse Srbe ako ne misle kao oni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Zakon o vrednosti OVK koji planiraju da usvaje privremene prištinske vlasti predstavlja pokušaj da se nateraju Srbi da misle kao Albance i da budu hapšeni ukoliko govore drugačije.

Na pitanje šta misli o predlogu za usvajanje Zakona o vrednostima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, Vučić je naveo da privremene prištinske vlasti hoće da uvedu verbalni delikt i da nateraju sve Srbe da misle kao Albanci na KiM i da ako kažu nešto drugačiju idu u zatvor.

"To vam je postala neka vrste mode u regionu, da ne smete ništa da kažete ako drugačije mislite.Napravili su modele istine, i ako izađete iz tog modela istine biće opšta medijska hajka", rekao je on.

Predlog zakona o vrednostima OVK vidi kao spremnost da se hapse Srbi i da da im uskrate bilo kakvog prava na svoje mišljenje.

Vučić je podsetio na presudu bivšem ministru u kosovskoj vladi Ivanu Teodosijeviću koji je javno rekao da je slučaj Račak koji je bio povod za mombardovanje Srbije izmišljen , naglasio da on stoji iza tog stava i da smatra da je Vilijam Voker kriminalac.

Dodao je da će predlog zakona o OVK samo još snažnije homogenizovati Srbe na KiM.

Izvor: Танјуг

VučićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva