:

:

TV Most

clock

Avgust 11, 2015   12:05

0

126

Zeleni protiv da se Kosovo proglasi sigurnim

Na Kosovu su, na primer, Romi masivno diskriminisani", rekao je šef poslaničkog kluba partije Zeleni u Bundestagu Anton Hofrajter.

On je istovremeno upozorio na planovi o proglašenju Albanije, Kosova i Crne Gore zemljama sigurnog porekla "kao žalosnu politiku simbola" i davanje takvog statusa kao nešto što ne donosi promene.

Mediji prenose da Savezna služba za migracije i izbeglice proverava sada kakav je efekat imalo proglašenje Srbije, Bosne i Makedonije zemljama sigurnog porekla, kako bi se do sledećeg samita o azilantima, najavljenog za početak septembra u Berlinu, šefovima vlada nemačkih pokrajina opterećenih izbeglicama, to moglo predočiti.

Posle demohrišćana kancelara Angele Merkel i među socijaldemokratama, vicekancelara Zigmara Gabrijela, raste podrška da se i ostalim zapadnobalkanskim zemljama dodeli status zemalja sigurnog porekla, prenose nemački mediji.

To znači da u takvim zemljama nema ni rata, ni političkog progona, pa samim tim ni razloga za traženje azilantskog statusa, premda se zahtevi mogu pojedinačno obrađivati.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva