:

:

TV Most

clock

Decembar 18, 2022   17:43

0

128

Zelenski nezadovoljan odbijanjem FIFE da se obrati gledaocima finala

Predsednička kancelarija objavila je danas video snimak u kom predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski govori o tome da je nezadovoljan odbijanjem FIFE da se obrati gledaocima finala Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru.

"Ponudili smo svetu poruku mira. Apsolutno fer. Ponudili smo je zato što u ratu nema šampiona i ne može biti nerešenog rezultata," saopštio je predsednik Ukrajine.

U petak 16. decembra Zelenski je zamolio FIFA da mu omogući da se obrati gledaocima pre početka finala Svetskog prvenstva u fudbalu između Argentine i Francuske,  

Događaj koji prate stotine miliona gledalaca širom sveta bio bi velika prilika za Zelenskog da prenese svoje poruke, prenosi Gardijan.

FIFA nije odgovorala na molbe za komentar, ali očigledno je da je Zelenski odbijen zbog mogućeg širenja političkih poruka, što je nezamislivo pro pravilima ove sportske organizacije. 

Savetnik predsednika Ukrajine Mihajlo Podoljak je putem Tvitera saopštio da FIFA ne razume katastrofu u koju je Rusija uvukla ceo svet napadom na Ukrajinu.

Izvor: T a n j u g; Foto: Rojters

ZelenskiFIFA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva