:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2023   12:11

0

109

Zelenski: Poseta Bajdena važan signal podrške

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je tokom današnje nenajavljene posete Kijevu američkog predsednika Džozefa Bajdena, sa njim razgovarao o ''oružju dugog dometa i oružju koje se može isporučiti, a koje još nije isporučeno Ukrajini''.

Zelenski je istakao da je Bajdenova poseta izuzetno važan signal podrške Ukrajini i Ukrajincima, kao i da su Bajden i američko društvo bili zajedno sa Ukrajinom od samog početka rata punog koji je pokrenula Rusija, prenosi ukrajinski Interfaks.

"Prvi telefonski poziv sa podrškom Ukrajini bio je iz Bele kuće. Hvala vam na vašem vođstvu. Hvala vam i na dvopartijskoj podršci, na podršci Kongresa", rekao je Zelenski.

On je naveo da će sa predsednikom SAD razgovarati i o situaciji na frontu, kao i o ukrajinskom narodu koji prolazi kroz teška vremena.

Interfaks prenosi da je Bajden rekao kako SAD podržavaju nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

''Mislim da bi bilo od ključnog značaja da se ne ostavi sumnja da Sjedinjene Države podržavaju Ukrajinu u njenom ratu protiv brutalne agresije'', rekao je Bajden i dodao da su članovi Kongresa bili ''duboko impresionirani'' govorom Zelenskog u Kongresu tokom njegove posete SAD.

Bajden je istakao da mu je drago što je ponovo posetio Kijev.

''Mnogo se promenilo od poslednje posete. Desile su se strašne stvari, invazija, ali istovremeno Ukrajinci su se pokazali na način na koji se vrlo mali broj naroda ikada pokazao u samoodbrani. I pomogli su nam da shvatimo značaj demokratije'', rekao je Bajden.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

ZelenskiBajden
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva