:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Mart 04, 2022   16:56

0

110

Zelenski pozvao Ruse da protestuju zbog napada na nuklearku; Podoljak: Treća runda pregovora 5. ili 6. marta

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski apelovao je danas direktno na ruske građane da organizuju proteste zbog napada ruskih snaga na nuklearku Zaporožje i zaplene nuklearne infrastrukture.

Zelenski je kazao da, u slučaju da je došlo do nesreće, eksplozija bi mogla da izazove uništenje kao "šest Černobilja".

"Ruski narode, želim da vam se obratim: kako je to moguće?Uostalom, zajedno smo se borili 1986. godine protiv katastrofe u Černobilju", rekao je ukrajinski predsednik, prenosi BBC.

Zelenski je kazao da je Rusija znala šta radi kada je granatirala zgradu kod nuklearke i nazvao je taj čin "neviđenim terorom".

"Radijacija ne zna gde je Rusija. Radijacija ne zna gde je granica vaše zemlje", kazao je Zelenski u obraćanju ruskom narodu.

Ukrajina je navela da su ruske snage napale noćas zonu nuklearke, nakon čega je zapaljena petospratna zgrada centra za obuku.

Moskva je odgovorila na tvrdnje Ukrajine, nazvavši ceo incident "monstruoznom provokacijom" Kijeva, koja je imala za cilj da prikaže Rusiju krivom.

Podoljak: Treća runda pregovora mogla bi biti 5. ili 6. marta

Savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je danas da bi treća runda pregovora između Ukrajine i Rusije mogla da se održi 5. ili 6. marta.

Kako javlja dopisnik agencije UNIAN, on je to rekao na konferenciji za novinare u Lavovu.

Podoljak je objasnio da se pregovori vode u Belorusiji, jer ruska strana odbija bilo koju drugu zemlju kao posrednicu.

"Možda će kasnije biti druga država... Turska ili Mađarska, ili Poljska, na primer... jer se Belorusija koristi kao odskočna daska za napad na naše gradove", istakao je on.

Izvor: T a n j u g

ZelenskiPodoljaknastavak pregovoranuklearna elektrana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva