:

:

TV Most

clock

April 30, 2023   12:28

0

94

Zelenski: Rusija je kao veliki kolač, ne možemo celog da ga progutamo

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski uporedio je sukob sa Rusijom sa kolačem koji se mora "podeliti" na komade jer "ne može da se proguta ceo".

"Sukob sa Ruskom Federacijom je kao kolač: ne možemo ga celog pojesti - udavićemo se. To je velika država, velika teritorija", rekao je on u intervjuu ukrajinskim medijima.

Kako je objavila televizija Si-En-En, sistem odbrane koji je za šest meseci podigla ruska vojska na liniji razdvajanja dobro je pripremljen i miniran.

"Biće veliki izazov probiti ga. Linije protivtenkovskih rovova, ograda i minskih polja podignuti su stotinama milja duž krivudavog južnog fronta", rekao je Zelenski.

Ukrajina i dalje drži pod kontrolom ključni put za snabdevanje Bahmuta, izjavio je portparol ukrajinske vojske Serhij Čerevati, dok je šef privatne ruske vojne grupe Vagner zapretio da ce povuci neke od svojih trupa iz grada ako Moskva ne pošalje još municije, preneo je Rojters.

"Već nekoliko nedelja Rusi pričaju o zauzimanju 'puta života', kao i o stalnoj vatri i kontroli nad njim", rekao je Čerevati u intervjuu za lokalni novinski sajt Dzerkalo Tizhnia.

Tamo je zaista teško, ali odbrambene snage nisu dozvolile Rusima da "odseku" našu logistiku", istakao je on.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA-EFE

Zelenski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva