:

:

TV Most

Foto: AP

clock

April 13, 2022   13:18

0

144

Zelenski: Rusija koristi fosforne bombe u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je u obraćanju estonskom parlamentu izneo tvrdnju da Rusija koristi zabranjene fosforne bombe u Ukrajini i optužio Moskvu za taktiku terorizma protiv civila.

On je naveo da Rusija nasilno deportuje ljude iz Ukrajine, te pozvao Estoniju da utiče na EU da kazni ovakve postupke, prenosi RIA Novosti.

Zelenski je naglasio da je potrebno pronaći instrumente za vršenje pritiska na Rusiju da prestane da nasilno deportuje Ukrajince i u tom smislu pozvao na nastavak sankcija, uz ocenu da su one jedini način da se Rusija natera da pristane na mir.

On je pozvao estonske poslanike da podrže „veoma važan" novi paket sankcija EU protiv Rusije: da blokiraju sve ruske banke i uvedu embargo na uvoz ruske nafte.

U današnjem razgovoru sa poslanicima estonskog parlamenta putem video veze Zelenski je izrazio zahvalnost Estoniji na podršci Ukrajini, prihvatanju izbeglica iz zemlje i na svim sankcijama Rusiji koje je Estonija već uvela.

Ukrajinski predsednik nije pružio dokaze za tvrdnje koje je izneo u obraćanju estonskom parlamentu, a Rojters navodi da u ovom trenutku nije mogao nezavisno da proveri njegove informacije.

Izvor: T a n j u g

Volodimir ZelenskiRusijafosforne bombeUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva