:

:

TV Most

Foto: ukrinform.net

clock

April 23, 2022   8:11

0

182

Zelenski: Saveznici najzad šalju oružje koje traži Kijev

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su saveznici najzad počeli da Kijevu isporučuju oružje koje je tražio, dodajući da će to pomoći da se, kako je naveo, "spasu životi hiljada ljudi".

 

Zelenski je sinoć rekao i da komentari ruske vojske u vezi sa potrebom da se na ukrajinskom frontu stvori veza sa Moldavijom, ukazuju na to da Moskva želi da izvrši invaziju i na druge zemlje, javlja Rojters.

Britanska agenicja ranije je javila da je predstavnik ruske vojske Rustam Minekajev danas za ruske državne medije rekao da bi puna kontrola nad južnim delom Ukrajine dovela do mogućnosti prodora do, kako prenosi Rojters, "dela Moldavije pod okupacijom Rusije".

Invazija na Ukrajinu nije kraj ruskih planova

Nakon što je jedan ruski general izjavio da Rusija želi potpunu kontrolu nad južnom Ukrajinom, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je danas da je ruska invazija na njegovu zemlju samo početak i da Moskva ima planove da zauzme i druge zemlje.

"Svi narodi koji kao i mi veruju u pobedu života nad smrću, moraju da se bore sa nama. Moraju da nam pomognu, jer smo mi prvi na redu, ali pitanje je ko će biti sledeći", zapitao se Zelenski u video obraćanju, prenosi Rojters.

Ruske državne novinske agencije citirale su reči Rustama Minekajeva, zamenika komandanta ruskog centralnog vojnog okruga, koji je rekao da bi potpuna kontrola nad južnom Ukrajinom omogućila pristup Pridnjestrovlju, otcepljenom delu na zapadu Moldavije.

To bi odseklo celu ukrajinsku obalu i značilo da se ruske snage pozicioniraju stotinama kilometara zapadno od sadašnjih linija, pored glavnih ukrajinskih primorskih gradova Nikolajeva i Odese.

Rusija nastavlja bombardovanje Marijupolja

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da je Marijupolj granatiran uz upotrebu dalekometnih aviona, a da je u grad stigla ruska inženjerijska jedinica kako bi deminirala infrastrukturu u luci.

Ruske snage nastavljaju blokadu ukrajinskih jedinica u oblasti fabrike Azovstalj, prenosi Interfaks Ukrajina.

Dodaje se da Rusija nastavlja da delimično blokira Harkov i da ga bombarduje, a na Donjeckom pravcu izvodi ofanzivne operacije duž cele linije sukoba.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaVolodimir Zelenskioružje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva