:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2023   8:02

0

114

Zelenski: Situacija na frontu ekstremno teška; Brazil odbio da proda Nemačkoj municiju za "leoparde"

Rat u Ukrajini – 339. dan. Najteže bitke vode se na istoku zemlje. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je da je situacija na frontu i dalje ekstremno teška. Ukrajinska vojska tvrdi da je juče oborila ruski Su-25 i helikopter Mi-8. Roskomndazor blokirao sajtove FBI i CIA u Rusiji.

Rat u Ukrajini ušao je u 339. dan. Najteže borbe vode se na istoku zemlje, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je da je situacija na frontu i dalje ekstremno teška.

Ukrajinska vojska tvrdi da je njena protivvazdušna odbrana juče oborila ruski Su-25 i helikopter Mi-8.

Poljska će poslati dodatnih 60 tenkova Ukrajini, pored 14 "leoparda 2" nemačke proizvodnje koje je već obećala. 

Brazilski predsednik Luis Ignjasio Lula da Silva odbio je da za oko pet miliona dolara proda Nemačkoj municiju za tenkove "leopard", koja bi kasnije bila prosleđena Ukrajincima, smatrajući da bi takav potez Moskva mogla da potumači kao provokaciju.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da zločini koje neonacisti sprovode nad civilima u Ukrajini govore o tome da su oni zaboravili lekcije iz istorije. 

"Protiv tog zla se sada junački, rame uz rame bore naši vojnici", naveo je Putin u telegramu koji je adresirao na organizatore i učesnike događaja posvećenih obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta i 78. godišnjice od kada je Crvena armija oslobodila zatvorenike iz koncentracionog logora Aušvic.

Izvor: RTS

RusijaUkrajinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva