:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 11, 2022   12:21

0

163

Zelenski: Ukrajina će, definitivno, biti pobednik rata

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da će njegova zemlja "definitivno odneti pobedu u ratu koji je Rusija započela".

Govoreći sa nepoznate lokacije u Kijevu putem video linka, Zelenski je rekao delegatima dijaloga Šangri-La u Singapuru da njegova zemlja nije u mogućnosti da izveze dovoljno hrane zbog ruske blokade i da će se svet suočiti sa "ozbiljnom krizom u snabdevanju hrane i glađu", preneo je Rojters.

On je ocenio da podrška koju je Kijev dosad dobio od Zapada i azijskih saveznika velika i da je ključno da države koje šalju poruke ne odustanu.

"Zahvalan sam vam na podršci, ali ova podrška nije samo za Ukrajinu, već i za vas. Na bojnom tlu Ukrajine se određuju buduća svetska pravila", dodao je Zelenski.

Zelenski je direktno povezao ruske akcije sa rastućim cenama roba, rekavši da je Moskva prvo blokirala energiju da bi cene porasle, a sada to čini i sa hranom.

Predsednik Ukrajine se oglasio pred 575 delegata iz 40 zemalja i poručio da njegova zemlja nema ambicija da uđe na rusku teritoriju.

"Molim vas da imate na umu da se rat odvija na našoj teritoriji. Ljudi u Ukrajini umiru. Ne želimo da idemo na rusku teritoriju", istakao je Zelenski.

Izvor: T a n j u g

Volodimir ZelenskiUkrajinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva