:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2023   8:18

0

81

Zelenski: Ukrajina neće razmeniti teritorije za mir

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da ne zna ništa o bilo kakvim skrivenim sporazumima koji bi primorali Ukrajinu da razmeni svoje teritorije za mir, i insistira da Rusi moraju da snose odgovornost.

„Ne znam o kakvim se sporazumima negde razgovara, o kakvoj razmeni naših teritorija. Imamo jedan dokument - formulu mira. Imamo jednu želju – mir. Formulisali smo kako mi to vidimo. Spremni smo za otvorenu diskusiju sa našim kolegama, tako da svet bude na istoj strani – na strani pravednog mira uz potpunu obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine",  naglasio je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Holandije Markom Ruteom, prenosi Ukrinform.

On je rekao da se ne može zaboraviti obaranje malezijskog aviona MH17, kao ni masakri u Buči i Mariupolju, samo zato što je prošlo vreme.

"U Rusiji verovatno razmišljaju ovako: zaboraviće te stvari i nekako ćemo se dogovoriti. Ovo je pitanje pravde. Nećemo tek tako dolaziti ni do kakvih dogovora. Neko mora da odgovara, a mi znamo imena tih ljudi", poručio je predsednik Ukrajine.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA-EFE

UkrajinaRusijaratZelenski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva