:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 28, 2019   13:00

0

264

Zelenski: Ukrajinski pasoši svima koji pate-na prvom mestu Rusima

Ukrajina ima slobodu govora i internet, i obezbediće državljanstvo predstavnicima svih naroda koji pate zbog autoritarnih i korumpiranih režima, na prvom mestu Rusima, poručio je novoizabrani ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ne treba da očekuje da će mnogo Ukrajinaca prihvatiti njegovu ponudu o dobijanju ruskih pasoša, poručio je novoizabrani predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

"Ono po čemu se Ukrajina razlikuje je to da mi, Ukrajinci, imamo slobodu govora u svojoj zemlji, slobodu medija i Internet", naveo je Zelenski.

Takođe, poručio je da će Ukrajina obezbediti državljanstvo predstavnicima svih naroda koji pate zbog autoritarnih i korumpiranih režima. "Na prvom mestu – Rusima, koji danas verovatno najviše pate", napisao je Zelenski na Fejsbuku.

Putin je juče izjavio da Moskva razmatra mogućnost da svim građanima Ukrajine ponudi ubrzanu proceduru za dobijanje pasoša.

Ruski predsednik je već potpisao ukaz o pojednostavljenju procedure dobijanja pasoša za stanovnike delova Ukrajine koji su pod kontrolom proruskih snaga.

Istakao je da želi da zna stav Zelenskog o sukobu u istočnoj Ukrajini, i da ima utisak da novoizabrani ukrajinski predsednik neće sprovesti odredbe mirovnog sporazuma iz Minska, potpisanog 2015. godine.

Izvor: RTS

UkrajinaVladimir Zelenski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva