:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 27, 2022   10:15

0

30

Zeman postao član Češko-srpske asocijacije

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman u svojoj kancelariji na Praškoj tvrđavi, uz prisustvo predsednika Češko-srpske asocijacije uzajamne saradnje Radima Panenke, potpisao je prijavu za članstvo u toj asocijaciji, objavljeno je sinoć na zvaničnom sajtu predsednika Češke.

Predsednik republike je ovim činom zvanično izrazio podršku delatnostima asocijacije u oblasti razvoja češko-srpskih odnosa, koji imaju istorijsku tradiciju još od vremena prvog čehoslovačkog predsednika Tomaša Garika Masarika.

Kako se navodi, Miloš Zeman je već duže vreme poznat po svom pozitivnom odnosu ka Srbiji i srpskom narodu, a potpis prijave za članstvo u našoj asocijaciji shvatamo kao potvrdu ove tvrdnje.

Češko-srpska asocijacija uzajamne saradnje na čelu sa predsednikom Radimom Panenkom i upravnim odborom, koji čine Marian Stepanović i Katarina Buđevac, izražavaju najdublju zahvalost gospodinu predsedniku Zemanu za njegovu nesebičnu podršku, koju je našoj asocijaciji izrazio usmeno još pre početka njenog postojanja, a sada je i potvrdio svojim zvaničnim potpisom, navodi se.

Češko-srpska asocijacija uzajamne saradnje je osnovana polovinom prošle godine sa ciljem da pre svega pomogne u razvoju međusobnih odnosa naših dveju država Češke i Srbije na građanskom, društvenom i ekonomskom institucijalnom nivou.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva