:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

Februar 19, 2020   17:08

0

275

„Ženidba“ ponovo u Gračanici

Jedna od najpopularnijih predstava Narodnog pozorišta u Prištini, Gogoljeva "Ženidba" u režiji Milana Karadžića, biće igrana po treći put večeras od 20 časova na matičnoj sceni u Gračanici.

Direktor pozorišta Predrag Radonjić kaže za RTV Kim da je ova klasična komedija, kakve dugo nije bilo na repertoaru NPP-a, "pun pogodak" i da se publici sviđa.

„Iako je Gračanica malo mesto, smatram da će pošto je bila velika pauza od poslednjeg igranja pred gračaničkom publikom, da će i ovog puta publika doći“.

Nakon izvođenja u Gračanici, glumci Narodnog pozorišta će sa predstavom „Ženidba“ igrati u Makedonskom narodonom teatru u Skoplju.

Postavku "Ženidbe" u izvođenju NPP čine: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

Raspored Narodnog pozorišta je popunjen gostovanjima, a kako ističe direktor Radonjić, ansambl radi punom parom.

"Trenutno je u pripremi još jedna komedija koju režira Milan Karadžić. U pitanju je renesansni komad „Ribarske svađe“ čija se premijera očekuje za 25. mart u Gračanici", rekao je Radonjić.

Izvor: Radio KiM

KiMNarodno pozorište Priština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva