:

:

TV Most

Foto: RTK2

clock

Oktobar 30, 2019   13:05

0

142

Zeri: Dijalog Beograda i Prištine glavna tačka neslaganja Samoopredeljenja i DSK

Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova (DSK) nastavljaju razgovore unutar radnih grupa, do sada su se dve strane složile samo o smanjenju broja ministarstava i o nekim ekonomskim pitanjima, prenosi Zeri.

Stručnjaci za politička pitanja smatraju da, iako se razgovori Samoopredeljenja i DSK odvijaju u okviru radnih grupa, ipak se ne čini dovoljno na usaglašavanju stavova.

„Izjave da je dogovoreno da će naredna vlada imati 12 ministarstava bile su jedine informacije koje su se pojavile sa tih sastanaka”, izjavio je politički analitičar Arton Demhasaj.

Demhasaj je istakao za Zeri, da su sastanci radnih grupa spori, u smislu harmonizacije programa i stavova.

Prema njegovim rečima, Samoopredeljenje i DSK imaju najveće neizvesnosti oko procesa dijaloga sa Beogradom.

„Ne vidim pojašnjenje te dve stranke u smislu dijaloga. Mislim da se u vezi toga može puno reći, jer glavno pitanje ostaje dijalog, za koji ta dva subjekta još nisu postigla zajednički jezik “, istakao je Demhasaj.

Izvršni direktor Demokratskog instituta Kosova Ismet Krueziju kritikovao je stranke zbog odlaganja dogovora.

Govoreći o insistiranju Samoopredeljenja na brojanju glasova dijaspore Krueziju je istakao da izgleda kao da ta stranka namerno traži odlaganje potvrđivanja rezultata.

„Samoopredeljenje ima dovoljno ljudi koji čitaju i tumače zakon, tako da njihova  žalba na glasove dijaspore, izgleda kao namerno odlaganje sertifikacije rezultata”, podvukao je Krueziju.

Izvor: Kosovo online/Zeri

KiMdijalog Beograda i PrištineSamoopredeljenjeDSK

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva