:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2018   17:27

0

161

Žigmanov: Vučić više od pouzdanog partnera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je više od pouzdanog partnera kada je reč o rešavanju potreba Hrvata u Srbiji, izjavio je predsednik vojvođanskih Hrvata, Tomislav Žigmanov, koji je veoma pohvalno govorio o srpskom predsedniku tokom obilaska radova na rekonstrukciji Doma kulture u Tavankutu.

U toku je obnova Doma kulture i mosta u mestu Monoštor, otvoren je Lektorat za hrvatski jezik u Novome Sadu, proširena je mreža škola na hrvatskom jeziku, traje postupak ustupanja rodne kuće bana Jelačića hrvatskoj zajednici u Petrovaradinu, naveo je Žigmanov.

"Mi cenimo da je predsednik Aleksandar Vučić i više nego pouzdan partner kada je reč o rešavanju problema hrvatske zajednice u Srbiji, na koje smo ukazali u februaru ove godine“, izjavio je za program na hrvatskom jeziku Radio televizije Vojvodine republički zastupnik i predsednik DSHV-a, a prenela Hina.

Postali smo objekti pozitivnih politika usmerenih prema rešavanju naših potreba, istakao je Žigmanov, dodajući da će to pridoneti relaksaciji ukupnih hrvatsko-srpskih odnosa.

"Na poboljšanje položaja Hrvata u Srbiji zvanični Zagreb će, uveren sam, gledati blagonaklono“, naveo je Žigmanov.

Gradonačelnik Subotice i predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke, Bogdan Laban, je tom prilikom rekao da je za rekonstrukciju Doma kulture u Tavankutu izdvojeno oko 40.000 evra, uz podršku republičkih i pokrajinskih tela vlasti.

"Mi vodimo računa o svim našim nacionalnim manjinama, pa i s hrvatskom zajednicom imamo odlične odnose. Vodimo računa o njihovim potrebama i tako će biti i u budućnosti“, rekao Laban.

Tokom posete Tavankutu Laban i Žigmanov sastali su se sa rukovodstvom Mesne zajednice i aktivistima sela sa kojima su razgovarali o rešavanju lokalnih infrastrukturnih problema. 

Tavankut je u julu 2016. bilo mesto susreta predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i aktuelnog pedsednika Srbije, tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Na zahtev tamošnjih Hrvata asfaltirane su dve ulice i posle dve godine obnavlja se Dom kulture, a radi se i na komunalnoj infrastrukturi - vodu, plinu i struji.

Izvor: Tanjug,RTS

žigmanovTavankut
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva