:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 26, 2022   13:14

0

142

Žiofre: Sporazum sa Rusijom suprotan EU politici

Potpisivanje sporazuma Srbije sa Rusijom suprotno je usklađivanju SRbije sa vrednostima EU, kazao je danas šef delegacije EU u Beogradu Emanuel Žiofre dodajući da evrointegracije Srbije zahtevaju uklađivanje spoljne politike sa Unijom kao i uvođenje sankcija Rusiji.

 

Žiofre kaže da se ne sme zaboraviti trenutno situacija gde je ceo svet suočen sa agresijom Rusije na Ukrajinu koja traje poslednjih šest, sedam meseci, kao i da je ta kampanja pojačana regrutacijom 300.000 ljudi.

Dodaje i da se organizuje nelegalan referendum za pripajanje delova ukrajinske teritorije, kao i da je Rusija uputila pretnje upotrebom sredstava za masovno uništenje.

"Sve to predstavlja napad na međunarodno pravo, na naše vrednosti i stabilnost Evrope. Mi očekujemo da Srbija bude tu uz nas i da sa nama stoji u odbrani naših vrednosti i zajedničke bezbednosti", kazao je Žiofre.

Kako kaže, potpisivanjem sporazuma sa Rusijom, Srbija je poslala potpuno suprotnu poruku bez obzira što kaže da neće priznati referendumske rezultate.

Žiofre dodaje da je važno to što Srbija želi da postane članica EU i ističe da je u procesu evrointegracija važno da se postepeno uskladi sa vrednostima EU, uključujući i spoljnu politiku.

"Srbija u procesu evrointegracija treba postepeno da uskladi sa spoljnu politiku sa EU, uključujući i uvođenje sankcija Rusiji", poručio je Žiofre.

Izvor: T a n j u g

Emanuel ŽiofreSrbijaRusijasporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva