:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 28, 2024   14:12

0

66

Život Roma od ukidanja dinara na Kosovu sve teži

Zbog ukidanja dinara ne možemo izaći na kraj pored svih poteškoća sa kojima se susrećemo, veliki je problem raditi i opstati jer nam prosto ne daju da živimo, kažu meštani Preoca.

Ekipa RTV Gračanica razgovarala je sa meštanima Preoca o problemima sa kojima se suočavaju zbog ukidanja dinara na Kosovu i Metohiji.

„Veliki je problem nama koji živimo i zavisimo od primanja koje uplaćuje Republika Srbija. Živimo od socijalne pomoći i veliki je problem što ne možemo podići novac, to stvara jako velike probleme jer ne možemo izaći na kraj pored svih poteškoća sa kojima se susrećemo, ovo je još jedan teret za svakoga ko zavisi od socijalnih davanja a po mom mišljenju mi Romi smo najugroženiji, tu su i deca koja pohađaju školu i treba imati uslove kupiti im po nešto da pojedu”, kaže Serjan Čelić za RTV Gračanica.

“Da odem za Srbiju nemam auto, a da se plati i tu su dodatni troškovi, nadamo se da će doći do rešenja i da će presednik Srbije kao i do sad naći rešenje za nas i naše probleme“, dodaje on.

Ferdi Memeti vlasnik piljare u Gračanici istakao je da je kriza zahvatila sve ljude koji imaju primanja preko centralne Srbije te da u ovakvoj situaciji trebamo biti svi jedinstveni u pronalaženju rešenja.

“Trebaju se organizovati češći protesti i zajedno izaći u što većem broju kako bi se probudila svest ljudi koji ne primećuju da mi zavisimo od tih primanja. Od kako je nastao problem sa isplatom dinara manje je posla i zaista je veliki problem raditi i opstati jer nam prosto ne daju da živimo. Ono što ostaje da se nadamo da će se naći neko rešenje”, rekao je Memeti.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva