:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 10, 2019   17:26

0

319

Zlatanu Krstiću produžen pritvor

Posebno veće Osnovnog suda U Prištini produžilo je pritvor Zlatanu Krstiću za još dva meseca. Krstić je uhapšen 12.aprila ove godine  u Urošecu kada je dolazio da reguliše dokumenta.

Osumnjičen je da je sa grupom policajaca učestvovao u ubistvu i maltretiranju  članova porodice Nuha iz Nerodimlja i proterivanju te porodice. Krstić od sedamdesetih godina ne živi na Kosmetu i prema tvdrnji njegovog branioca Dejana Vasića u vreme rata nIje živeo na Kosmetu.

“Odluka sudskog veća je nezakonita jer Zlatan nije dužan da u zatvoru čeka da neko dokaže sumnje protiv njega “ rekao je za televiziju Most advokat Dejan Vasić.

On objšnjava da  u njegovoj praksi nije zabeleženo da za mesec dana od kada je Krstić u pritvoru nije obavljena nijedna istražna radnja da bi se utvrdile sumnje koje protiv njega postoje.

“Tužilac je mogao barem da sasluša njega a ako ne onda je mogao da sasluša pet svedoka koliko tvrdi da ima za nepuna dva radna dana . On to nije uradio i smatram da je ova odluka sa te strane nezakonita“, rekao je Vasić.

Advokat je najavio da će u ponedeljak uložiti žalbu na rešenje i izarzio nadu da će Apelacioni sud imati više sluha i da će dozvoliti da se Krstić brani sa slobode.

Izvor: TV Most

KrstićpritvorVasić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva