:

:

TV Most

Foto: RTV.rs

clock

Mart 25, 2023   19:19

0

55

Zlato i dve bronze za srpske rvače na turniru u Kopenhagenu

Srpski rvači osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dve bronzane, na izuzetno jakom međunarodnom turniru u Kopenhagenu.

Do najsjajnijeg odličja stigao je Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kilograma, nakon što je zabeležio pobede u svih šest mečeva.

Bronzom su se okitili Sebastijan Nađ u kategoriji do 67 kilograma i Georg Tibilov u kategoriji do 60 kilograma, a obojica su takmičenje završili sa bilansom od pet pobeda i samo jednim porazom. 

O kvalitetu turnira, samim tim i značaju ostvarenih rezultata najbolje svedoči podatak da je u Kopenhagenu učestvovalo čak 265 rvača i 23 zemlje.

Među takmičarima je bilo 14 osvajača medalja sa minulog Svetskog prvenstva, isti broj osvajača odličja sa planetarnom šampionatu za rvače do 23 godine i 19 rvača koji su na juniorskom lrvenstvu sveta stigli do medalja.

Turnir u Kopenhagenu srpskim rvačima bio je odlična uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se od 17. do 23. aprila održava u Zagrebu.

Iz glavnog grada Danske, rvačka reprezentacija direktno putuje u Poreč, gde će boraviti do 7. aprila i obaviti završnu fazu priprema pred šampionat Evrope.

Izvor: T a n j u g ; foto: RTV.rs

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva