:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2019   18:10

0

179

Zoran Šaponjić izdao knjigu „Ruski krst“

Iz štampe je nedavno izašla knjiga putopisa srpskog novinara Zorana Šaponjića, pod naslovom „Ruski krst“. Knjiga je nastala tokom višegodišnjih putovanja Šaponjića po Rusiji i donosi putopise sa Krima, Bajkala, sa dalekog severa Rusije, iz Sankt Peterburga i sa Volge.

Autor knjige je, najverovatnije, jedini srpski novinar koji je posetio Severodvinsk, grad u kojem se prave ruske nuklearne podmornice, a za ulazak u ovaj grad dobio je posebnu dozvolu.

„Knjiga je nastala tokom mojih brojnih putovanja po Rusiji u poslednjih 5 do 6 godina. Mnogi  me pitaju zašto se knjiga zove „Ruski krst“, e pa imao sam priliku da u Rusiji boravim 1999.godine kada je Rusija bila u veoma teško stanju i kada je bukvalno veoma teško uspevala i da prehrani svoje stanovništvo, kada je međunarodnoj sceni služila za podsmeh, kada je zemlja bila uništena. Bio sam i sada pre pet godina u Rusiji kada je zemlja obnovljena i kada vraća staru slavu, i to je upravo zbog toga“, kazao je Šaponjić u izjavi za RTV Gračanica.

„Hteo sam da ispričam priču o Rusiji i da pokušam da otvorim pitanje kako je jedna velika zemlja, velika carevina, jedna moćna država mogla da postrada. Ova knjiga predstavlja ispunjenje mog životnog sna, da putujem Rusijom i da ta putovanja pretočim u knjigu”, rekao je Šaponjić.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva