:

:

TV Most

clock

Novembar 05, 2019   22:09

0

157

Zorana Mihajlović: Novi pokušaj izazivanja sukoba

 Večerašnje okupljanje pristalica opozicije ispred zgrade RTS novi je pokušaj izazivanja sukoba i novi pritisak na medije u Srbiji, ocenila je potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

"Posle upada u RTS, lideri opozicije sada su krenuli u pokušaje sprečavanja gostovanja na Javnom servisu, i to predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je verovatno do sada nezabeležen slučaj u evropskim državama. Šta je sledeće, da li će da krenu po stanovima i kućama da proveravaju i određuju šta građani smeju da gledaju", navodi Mihajlovićeva.

Ona u saopštenju dodaje da je večerašnje okupljanje lidera opozicije ispred RTS novi pritisak na uređivačku politiku Javnog servisa, ali i ostalih medija.

"Ovakav odnos prema medijima i Javnom servisu u suprotnosti je sa svim evropskim standardima. Lideri opozicije još jednom su pokazali kako bi izgledali mediji u zemlji koju bi oni vodili", navodi Mihajlovićeva, koja očekuje reakciju i novinarskih udruženja na novi pritisak opozicije na Javni servis.

Izvor: Танјуг

Zorana Mihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva