:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Jun 11, 2020   13:41

0

185

Zubin Potok: Počela izgradnja nove škole u selu Dren

U selu Dren, u opštini Zubin Potok, položen je kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole “Jovan Cvijić”. O teškim uslovima u staroj školi, Kontakt Plus radio je izveštavao i ranije.

Za meštane sela, u kome živi 40 porodica sa oko 50 dece, izgradnja nove škole je od velikog značaja,  obzirom da je stara škola u veoma lošem stanju, objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici opštine Zubin Potok.

Kamen temeljac za izgradnju nove škole, položen je u prisustvu predsednika Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđana Vulovića i njegovih saradnika, direktora škole, prosvetnih radnika, odbornika, meštana sela, a ovoj svečanosti prisustvovali su i načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić, kao i kandidati za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić, koji će se na predstojećim izborima naći na listi “Za našu decu” Srpske napredne stranke.

“Svake godine u ovoj školi očekujemo sve više i više dece, odnosno očekujemo svake godine po pet – šest đaka više za upis u prvi razred. Ovim pokazujemo da i opština Zubin Potok i država Srbija brinu o svom narodu na ovim prostorima i opstanku u ovim krajevima, kao i o boljim uslovima za život i rad”, kaže Srđan Vulović.

Predviđeno je da nova škola bude površine oko 200 metara kvadratnih, a sredstva za njenu izgradnju obezbedili su Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zubin Potok. 

Završetak škole predviđen je za kraj avgusta, kako bi đaci novu školsku godinu započeli u novim učionicama.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Zubin PotokKiMOsnovne škole “Jovan Cvijić”
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva