:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 24, 2019   22:42

0

368

Zubin Potok: Svečana akademija, 20 godina od NATO agresije

U organizaciji Doma kulture „Stari Kolašin“ a pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Zubin Potok i Kancelarije za KiM, održana je Svečana akademija, kojom je obeležena dvadesetogodišnjica od početka NATO bombardovanja.

Minutom ćutanja i odavanjem pošte nevinim žrtvama počela je Svečana akademija povodom obeležavanja 20 godina od NATO agresije. Nikada nećemo i ne smemo zaboraviti proleće 1999. godine, koje nam nije donelo život već smrt, stradanje i patnju, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović.

“I danas nakon dve decenije pamtimo zvuke sirene, smrtonosne zvižduke gelera, ruševine ni za jenog od tih dana ni za jednu žrtvu ne sme biti zaborava, Ne smemo zaboraviti one koji su dali ono najdragocenije što su imali a to je život za odbranu svoje zemlje i svog naroda”, rekao je Vulović.

Dvadeset godina je prošlo od brutalne, surove i protivpravne agresije. Dve decenije je prošlo od kada je ubijeno više hiljada civila, vojnika i policajaca, istakao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović i dodao:

“Braćo i sestre došao sam danas da u ime Vlade Republike Srbije i svih zaposlenih u Kancelariji za Kosovo i Metohiju da  sa vama podelim tugu i bol, da odavde iz srpskog Kosova i Metohije pošaljem jasnu poruku svima da  smo narod mira, želimo saradnju, želimo dobrosusedske odnose ali da smo čvrsto odlučni u nameri da svoju slobodu branimo, kao i svoja ognjišta, ako neko to pokuša da nam otme branićemo svojim životima, onako kako su to radili naša braća i naše sestre 99. godine. Živela Srbija! Živeli Srbi! Živelo srpsko Kosovo i srpska Metohija!”, poručio je Jović.

U umetničkom delu programa učestvovali su glumci Đorđe Marković i Maja Stanojević, a ovo veče svojim pojanjem su upotpunili Crkveni hor “Nušić”, Divna Ljubojević i Ansambl “Melodija”.

Izvor: TV Most

zubin potoksvečana akademijanato bombardovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva