:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Decembar 08, 2023   10:24

0

70

Zurabi Datunašvili objavio kraj takmičarske karijere

Istaknuti član srpske rvačke reprezentacije Zurabi Datunašvili objavio je na društvenim mrežama da je, usled zdravstvenih problema, primoran da okonča svoju izuzetno uspešnu profesionalnu karijeru.

Zurabi Datunašvili, koji je rođen u Gruziji, osvojio je niz medalja za Srbiju od bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, dvaput je bio svetski, a jednom evropski šampion u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma, a u prethodnoj kalendarskoj godini Olimpijski komitet Srbije ga je izabrao za najboljeg srpskog sportistu.

Svi su očekivali da će i na predstojećim igrama u Parizu obezbediti novu medalju za našu reprezentaciju ali mu zdravstveno stanje to nije dozvolilo što je istakao i u poruci na društvenim mrežama.

„Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha“, napisao je Zurabi Datunašvili na društvenim mrežama.

Poslednju medalju Zurabi je osvojio na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu prethodnog septembra, kada je u finalu turnira savladao danskog rvača Turpala Bisultanova za još jedno zlato.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva