:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2020   20:38

0

197

Zvaničnici SNS-a osuđuju pretnju Vesne Pešić Vučiću

Zvaničnici Srpske napredne stranke (SNS) oštro danas osuđuju tvit bivše liderke opozicije i poslanice Vesne Pešić u kome se preti smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Član Glavnog odbora SNS-a Bratislav Jugović ocenio je da je tvit Vesne Pešić nedvosmisleno pokazao da je cilj bojkota izbora stvaranje atmosfere u društvu koja treba da opravda atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"To je politika tajkuna, jer je samo njihov interes da se o Srbiji ne odlučuje na izborima. Interes tajkuna ne može biti i interes naroda. To je pravilo bez izuzetka. Izjava ministara Stefanovića da je tvit Vesne Pešić neizgovoreni deo Đilasovog programa najpreciznija je ocena ovog skandaloznog tvita", rekao je Jugović u saopštenju za javnost.

Član Glavnog odbora SNS-a Uglješa Mrdić ocenio je da je "užasno i sramotno ono što je objavila nekadašnja predsednica Građanskog saveza Srbije i jedan od lidera DOS-a Vesna Pešić, koja se decenijama predstavlja kao veliki borac za demokratiju i toleranciju u politici".

"Njena najnovija poruka ''nema tu bojkota, samo cev u glavu'', govor je mržnje i direktan poziv na fizički obračun s predsednikom Vučićem", naveo je Mrdić u saopštenju za javnost i istakao da očekuje brzu i efikasnu reakciju nadležnih državnih organa.

Gradski odbor SNS-a Šabac takođe je najoštrije osudio pretnje smrću koje je predsedniku Vučiću uputila, kako se navodi u saopštenju, "perjanica Dragana Ðilasa" Vesna Pešić.

"Posle motornih testera u RTS-u, vešala na Terazijama i naslovne strane NIN-a, na kojoj je u Vučića uperen snajper, došli smo do direktnih pretnji po život samog predsednika i to, ni manje ni više, nego od nekada bliske saradnice Zorana Đinđića, koji je stradao od cevi kojom bi Vesna Pešić sada streljala Aleksandra Vučića", ističe GO SNS Šabac.

Njene pretnje su utoliko opasnije, jer "dolaze od žene kojom se Savez za Srbiju ponosi, a koja je odnedavno i u Političkom savetu Demokratske stranke. Zato posebno pitamo Zorana Lutovca, da li ga je imalo sramota što u prostorijama, u kojoj i dalje stoje Đinđićeve fotografije, sedi žena koja bi se s političkim neistomišljenicima obračunavala na isti način kao što je stradao i sam Zoran Đinđić", ističu šabački naprednjaci.

Izvor: T a n j u g

SNSAleksandar VučićpretnjeVesna Pešić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva