:

:

TV Most

clock

April 02, 2021   8:02

0

141

Zvaničnici Srbije i SAD o zajedničkoj vojnoj vežbi; Đurić sa kongresmenom Malinovskim o bilaterali

Ambasadori Marko Đurić i Entoni Godfri, zajedno sa predstavnicima ministarstava odrane Srbije i SAD, razgovarali su danas o predstojećoj zajedničkoj vežbi pripadnika vazduhoplovih snaga dve zemlje i saradnji u oblastima medicine, inženjerije i logistike.

Đurić je istakao zadovoljstvo konstruktivnim onlajn sastankom na kome su dogovoreni detalji o predstojećoj zajedničkoj vežbi pripadnika oružanih snaga SAD i Srbije.

"Produktivni sastanci danas između Ministarstva odbrane SAD i visokih zvaničnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Kontinuirani bilateralni dijalog na svim nivoima je ključ za dalje širenje naše vojne saradnje", napisao je Đurić na Tviteru.

Đurić je poručio da su na onlajn sastanku učestvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović i zamenica pomoćnika državnog sekretara SAD za odbranu Lora Kuper.

"General Mojsilović i doktor Kuper su na današnjem sastanku razgovarali o predstojećoj združenoj vazduhoplovnoj vežbi. Radujemo se i budućim prilikama da se pripadnici vojske Srbije i SAD okupe na značajnoj obuci i u oblastima poput medicine, inženjerije i logistike", objavila je ambasada Srbije u SAD na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Đurić sa kongresmenom Malinovskim o bilaterali

Đurić je razgovarao danas sa kongresmenom Tomom Malinovskim, demokratskim predstavnikom savezne države Nju Džerzi u američkom Kongresu, saopštila je ambasada Srbije u SAD.

Pored razmene mišljenja o političkim i ekonomskim bilateralnim temama, kao i međunarodnim pitanjima, ambasador Đurić informisao je kongresmena Malinovskog o planovima za obeležavanje 140. godišnjice diplomatskih odnosa Srbije i SAD.

On je pozvao kongresmena Malinovskog da se priključi aktivnostima koje ambasada Srbije u SAD bude organizovala ove godine, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

SADzajednička vojna vežbaĐurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva