:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 04, 2023   15:05

0

300

Zvečan devet dana bez nastave: Da li bi ijedan roditelj dozvolio deci da uče uz vojnike Kfora i specijalaca KPS-a

U osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić" u Zvečanu već devet dana nema nastave, a učenici i nastavnici , koji se ne osećaju bezbedno zbog prisustva velikog broja  prpadnika specijalnih jedinica Kosovske policije u neposrednoj blizini škole, mirno protestuju tražeći da se vrate za katedre i školske klupe.

 

Zaposleni ističu da je  nastava je prekinuta, a oni  svakodnevno dolaze do  ulaza u školsko dvorište, kako bi izrazili nezadovoljstvo zato sto im je uskraćeno pravo da slobodno i u mirnom okruženju obrazuju decu.

,,Mi smo okupirani, oko nas, oko škole su jake snage KFOR-a i specijne policije, tako da ne znam koji bi roditelj pustio decu da dođu u školu i uče u ovakvim uslovima", ističe  direktorica škole ,, Vuk Karadžić" Slađana Fićović.

Zaposleni svakodnevno protestuju sa građanima zahtevajući mir i mogućnost da slobodno rade svoj posao, što im je uskraćeno.

,, Ugroženo nam je osnovno ljudsko pravo na obrazovanje i život, mislim da je to dovoljno", kaže učiteljica Snežana Dejanović.

U Zvečanu nastavu ne pohađaju ni srednjoskolci, ne radi Studentski centar, Akademija strukovnih studija, niti predškolska ustanova ,, Lane".

Izvor: TV Most; foto: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva