:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2021   16:11

0

165

Zvečan: Onlajn nastava za osnovce teče bez ikakvih problema

Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom od danas, umesto kombinovano, učenici viših razreda osnovnih škola nastavu prate na daljinu - onlajn, dok đaci od prvog do četvrtog razreda pohađaju nastavu u školi.

Onlajn nastava za učenike nije ništa novo, đaci su se već navikli na nju. Časove prate preko platforme Gugl učionice, pomoću koje je omogućena obostrana komunikacija između nastavnika i đaka i ona se odvija bez ikakvih problema.

"S obzirom da smo tri poslednje nedelje prvog polugodišta išli onlajn, mi se i dalje pridržavamo tog rasporeda časova. Svaka škola je u obavezi da sama organizuje i uredi vaspitno obrazovni rad u skladu sa mogućnostima. Koristimo istu platformu Gugl učionice, kao u prvom polugodištu i đaci i roditelji su upoznati. Nadam se da sve ovo neće dugo trajati", rekla je za TV Most Slađana Fićović, diektor OŠ ”Vuk Karadžić” Zvečan.

Učenici nižih razreda nastavu pohađaju u školi, što je za njih bolje i lakše.

"Za niže razrede je bolje da deca dolaze u školu, bolje im se objasni, više rade. Posla imamo više nego inače, radimo u dve smene, u dve grupe, ali izdržavamo. Nadamo se da će deca do kraja godine dolaziti u školu, a da sledeće godine bude kao ranije", rekao je Saša Božović,  učitelj.

Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Zvečanu radi uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, kako bi deca bila zdrava. 

Izvor: TV Most

onlajn nastavaOŠ Vuk KaradžićZvečan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva