:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2021   21:23

0

117

Zvezda deklasirala Panatinaikos za treću pobedu u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili grčki Panatinaikos 81:48 u osmom kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić".

Izabranici Dejana Radonjića upisali su treći trijumf u dosadašnjem delu takmičenja i tako su prekinuili seriju od četiri poraza u nizu u Evroligi.

Sa druge strane ekipa iz Grčke sada ima skoro od dva trijumfa i pet poraza.

Najbolji u pobednickcom timu bio je Nejt Volter sa 18 poena, od čega je 10 postigao u prvih 10 minuta, Ostin Holins je stao na 11, Nikola Kalinić je dodao 10, dok su Ognjen Dobrić, Ddejan Davidovac i Luka Mitrović ubacili po osam poena.

Crveno-beli su već u prvoj deonici rešili pitanje pobednika, ušli u seriju poena, a uz odličnu igru u odbrani, na semaforu je brzo stajala dvocifrena razlika.

Tokom ovog dela odlični su bili Volters i Kalinić, pa je posle prvih 10 minuta rezultat bio 21:8.

U nastavku meča Panatinaikos je napravio seriju 6:0, ali je ekipa Dejana Radonjića odmah vratila stvari na svoje mesto i pokazala rivalu da neće biti nikakve šanse za preokret.

Domaći tim u ovom delu išao je do najviših 19 poena, a u drugo polvreme ušao je sa razlikom od 13 poena.

Treća deonica donela je nastavak Zvezdine dominacije na parketu u svakom segmentu igre, pa je prednost otišla na plus 21.

Do kraja meča crveno-beli su zatrpavali koš rivala, još više pojačali dobru igru u defanzivi,a prednost je u jednom trenutku narasla na 36 poena.

Izvor: Танјуг

košarkaCrvena zvezdaPanatinaikosEvroliga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva