:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Jul 21, 2019   15:32

0

255

Zvezda: Kuzmić sve bolje, od ponedeljka na intenzivnoj nezi

Stanje Ognjena Kuzmića sve stabilnije i bolje, saopštili su iz Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Za ponedeljak je planirano prebacivanje iz šok sobe na odeljenje intenzivne nege.

KK Crvena zvezda obavestila je javnost da se košarkaš Ognjen Kuzmić oseća znatno bolje i da će u ponedeljak biti premešten iz šok sobe Urgentnog centra na odeljenje intenzivne nege te zdravstvene ustanove.

Kuzmić je od petka u potpuno svesnom stanju, komunicira sa članovima svoje porodice i lekarima koji su zaduženi za njegov oporavak, a kojima je KK Crvena zvezda još jednom iskazala ogromnu zahvalnost na svemu što čine kako bi se Ognjen što pre u potpunosti oporavio.

Prema procenama lekarskog tima, Ognjen je sada potpuno van životne opasnosti, nema negativnih promena, niti bilo kakvih komplikacija i pogoršanja sa povredama glave i grudnog koša.

Operacijom su potpuno sanirane teške povrede gornje vilice, a već tokom današnjeg dana, Kuzmić bi mogao i po prvi put potpuno da se pridigne iz kreveta i stane na svoje noge, što je izuzetan pomak i napredak za samo 7 dana od kada je reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde prebačen u Beograd sa teškim povredama opasnim po život.

Klub sa Malog Kalemegdana je u svom oglašavanju putem zvaničnog sajta izrazio i veliko zadovoljstvo zbog infromacije koju je dobio od lekara iz Banja Luke i porodice Bogdana Ilića, sa kojima je takođe u svakodnevnom kontaktu od nedeljne nesreće. Bogdan je takođe povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju zajedno sa Kuzmićem, ali se i on probudio iz kome i oporavlja se zahvaljujući velikim naporima i brigom lekarskog tima iz Banja Luke.

O daljem toku oporavka Ognjena Kuzmića KK Crvena zvezda će obavestiti javnost početkom naredne nedelje.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva